– Rasmus Levin, Webshop manager, Munk Store
Munk Store er en B2C tøj- og livsstilsshop med en webshop og to fysiske butikker. Det er en særlig udfordring for virksomhedens lagerstyring, at lagerkapaciteten pt består af tre lagerrum i den ene butik og et eksternt lager.
Ingen overblik over lageret
Med en fysisk butik, fire tilhørende lagerlokaliteter og intet WMS, var det vanskeligt for webshop manager Rasmus Levin og hans kollegaer at have overblik over lagerstyringen.
”Vi startede webshoppen i 2011, og det var under og efter corona, at der for alvor er kommet gang i den. Vi har en fysisk butik med to lagre ovenpå, et lager i kælderen og et lager længere oppe ad gågaden. Og en varetype kunne være i tre forskellige lagre. Så det var rigtig meget gåen frem og tilbage.
For at være helt ærlig så havde vi ikke noget overblik over vores lager. Vi vidste, at nogen brands var på loftet, og alle sko var i kælderen. Dem, som plukkede, skulle bare være helt inde i hvor varerne var henne.
Vi brugte rigtig, rigtig, rigtig lang tid på at gå og plukke. Vi plukkede efter følgesedler, og der var heller ikke nogen dobbelttjek af, om den vare som vi sendte ud af døren, faktisk var den rigtige vare.
Vi plukkede efter hvad der stod på følgesedlen, og tog den vare, som vi mente matchede med følgesedlen. Og så ellers bare ud af døren med den. Så vi sendte mange gang forkerte varer afsted.”
Rasmus fortæller, at de brugte meget tid på at rette fejl pga. plukfejl.
”Det var ofte, at kunderne skrev til os om, at de havde modtaget en forkert vare, fordi vores pakkere simpelthen havde været for uopmærksomme.
Vi brugte rigtig meget tid på kontakten med kunden: Få styr på hvilken vare det drejede sig om, tjekke op på om vi faktisk havde den vare, som kunden havde bestilt, og så sende varen igen. Nu sparer vi en hel masse tid på kundeservicedelen.”
4-5 gange hurtigere at plukke end før
Rasmus fortsætter: “vi var nød til at få styr på vores lagerstyring, fordi Black Friday og november-december salget var lige om hjørnet. Vi begyndte derfor at søge efter et WMS-system.
Vi havde ikke en masse viden om WMS-systemer og lagerstyring, fordi os der skulle stå for lagerstyringen begge var helt nye på området. Vi havde møder med 3-4 forskellige WMS-systemer. Vi valgte PeakWMS, fordi det var muligt at køre lagersystem fra to lagre og holde styr på ordrehåndteringen.
Vi plukker 4-5 gange hurtigere end før, fordi vi ved præcis, hvor varerne er henne. Med to eksterne lagre, to loftlagre og et i kælderen plus i butikken, så havde det jo aldrig kunne hænge sammen med den gamle metode. Og det ville være umuligt, at ansætte nye plukkere på samme måde, som vi kan i dag.
Der får de jo bare en skærm, og så kan de blot følge den instruktion, der kører på skærmen. Det er et noget nemmere setup at komme til som ny, og meget mere effektivt. Vi kan se, at vores medarbejdere plukker og pakker langt flere ordrer i timen end vi gjorde før vi fik PeakWMS.
Medarbejdertilfredsheden er blevet meget bedre, når vi nu har et system, som de kan være i. Vores pakkemedarbejdere oplever fx ikke længere, at de skal sprinte rundt i de 37 timer, som de er her og også spørge efter hjælp hele tiden. Nu kan to pakkere sagtens tage 140 ordrer om dagen og stadig have tid til at lave en masse andre opgaver, som vi har på vores lager.”